9 декември 2019 г. На ВИП терминала на летище Внуково се

...
9 декември 2019 г. На ВИП терминала на летище Внуково се
Коментари Харесай

Зеленски, но не Володимир: Балетистът, от когото дъщерята на Путин има дете

9 декември 2019 година На ВИП терминала на летище " Внуково " се приземява под наем полет от Мюнхен с необикновени пасажери на борда - трима секретни чиновници на Службата за защита на президента на Русия, една учителка по фортепиано, две детегледачки, прочут балетист, някогашна танцьорка по акробатичен рокендрол и тяхното дете на 2 години. 

" Танцьорката " в действителност е дъщерята на Владимир Путин - Катерина Тихонова. Известният балетист - ръководителят на Баварския държавен балет Игор Зеленски. 

Двамата не са женени, само че поддържат връзка в продължение на повече от 10 години - единствено сред 2017 и 2019 година Катерина Тихонова посещава Мюнхен, където Зеленски работи, над 50 пъти. 

Разследване на няколко съветски медии в съдействие с Der Spiegel демонстрират, че по-малката щерка на Путин е родила дете от балетиста, до момента в който самият той е женен за своя колежка и има две дъщери и наследник от брака си. Те разполагат с данни за пътуванията на Тихонова и Зеленски, както и документи от електронната поща на охранителя на Тихонова Алексей Скрипчак, от които се виждат копия от паспортите им.

 Журналистите имат косвени данни за това, че Тихонова се е готвила да се придвижи в Мюнхен още в края на 2019 година, като цитират изтеклата преписка на Скрипчак, в която се провежда транспорта на голям брой движимости и книги.  

Оказва се, че връзката им не е загадка нито за балетните среди в Русия, нито в Мюнхен. 

Съвпадението във семействата " Зеленски " сред него и украинския президент е инцидентно. Двамата мъже не са родственици. 

Игор Зеленски е роден в семейство на съветски боен през 1969 година, като прекарва детството си в Грузия. Занимава се с лека атлетика, а по-късно влиза в хореографско учебно заведение в Тбилиси. На 17 години той към този момент е считан за един от най-обещаващите балетисти в страната и е изпратен да учи в Академията в Санкт Петербург. 

Само на 20 години към този момент е солист на Мариинския спектакъл, на 21 печели гран-при на интернационален конкурс в Париж и става солист на трупата на Джордж Баланчин в Ню Йорк, където преди време танцува и Михаил Баришников. 

Зеленски се среща със брачната половинка си Яна Серебрякова в Мариинския спектакъл в Петербург, където тя също танцува. През 2011 година той се трансферира на работа в московския Музикален спектакъл и работи в него до 2016 година В този интервал се среща и с бъдещата си партньорка - Катерина Тихонова. 

Източници на съветската медия " Медуза " оповестяват, че тя стартира да посещава представленията на театъра малко откакто назначават Зеленски в него, а самият той е предупреждавал сътрудниците си, когато се е очаквало " да пристигна дъщерята на един прочут човек ".

През 2013 година Тихонова подписва брак с предприемача Кирил Шамалов, който продължава към пет години, преди да завърши с бракоразвод. През това време обаче връзките ѝ със Зеленски не завършват, а " Медуза " даже оповестява, че Шамалов е контактувал с балетиста и с неговата брачна половинка - в това число като му е превеждал пари. 

Дъщерята на Путин се развежда през януари 2018 година - 7 месеца по-късно тя ражда дете от Игор Зеленски. 

Малко след появяването на внучката, Владимир Путин афишира обществено, че ще построи културен център с спектакъл и учебни заведения за балетно и оперно изкуство в Севастопол, на анексирания полуостров Крим. 

Парите за тази цел са събирани във фонда " Национално културно завещание ", в който максимален донор става " Роснефтегаз ". В надзорния съвет на новата организация изненадващо попада и Игор Зеленски, наред с ръководителите на най-големите културни институции в Русия - Болшой спектакъл, Мариински спектакъл, Третяковската изложба и Ермитажа. 



Докато работата по построяването на бъдещата хореографска академия и музикален спектакъл в Севастопол върви, за техен административен шеф е назначен балетистът Сергей Полунин - протеже на Игор Зеленски, прочут с това, че беше татуирал физиономията на Владимир Путин на гърдите си. Според " Медуза " и BBC - схемата със строителството в Крим е трябвало да облагодетелства фирмите на олигарси като Генадий Тимченко и Аркадий Ротенберг, близки другари на съветския президент.  

От 2016 година Игор Зеленски e назначен за шеф на Баварския балет, само че при започване на април 2022 година изненадващо е отхвърлен като живописен началник, а договорът му е преустановен предварително, макар че изтича чак през 2026 г. 

Според формалното известие - Зеленски напуща по своя воля поради " персонални, фамилни въпроси ", които изискват цялостното му внимание и не са съвместими с работата в Мюнхен. Съпругата му Яна обаче продължава да работи в същия спектакъл като балетен репетитор, без значение от оправданията на мъжа ѝ със фамилни задължения. 

Реалната причина за прекратяването на контракта му е обвързвана с експлоадирането на войната в Украйна, считат създателите на следствието. През май известните съветски " пранкстъри " (телефонни измамници) Вован и Лексус вземат решение да се обадят на шефа на Баварския спектакъл Серж Дорни и се показват за министъра на културата на Украйна, като го питат в действителност ли Игор Зеленски е отказал да осъди войната. 

Дорни споделя: " С него разговаряхме няколко пъти и аз го убедих да разбере, че би трябвало да напусне операта. Той не взе това решение самостоятелно ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР